Användarguide

Registrering

http://www.musiklararportalen.se/register/

Uppdatera er profil med bild och mer information

Om nu vill ändra era uppgifter loggar ni först in. Sen går ni till er profilsida genom att klicka på ert användarnamn längst upp i högerkolumnen. Klicka sen på ”Profil” och ”Redigera”. Här finns även möjligheten att lägga upp en avatar(profilbild) genom att klicka på ”Byt Avatar” och sedan följa instruktionerna.
Man hittar även ovanstående genom att navigera till den gråa menyn allra längst upp till höger där det står Hej, ”Ditt namn”. Håll muspekaren över ditt namn så kommer det upp en meny som gör att du kan klicka dig vidare till ”Ändra min profil” mm.

Börja använda Musiklärarportalen

Grupper och forum

Musiklärarportalen bygger på att man går med i en eller flera Grupper som intresserar en. Vi på redaktionen har skapat grupper för de olika nivåerna man jobbar inom. De indelningar vi gjort är följande: Förskola, F-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet och Musik- och Kulturskolor. När man väl är med i en grupp kan man direkt posta uppdateringar på gruppens hemsida eller gå in bland gruppens forum där för gruppen aktuella ämnen diskuteras. Statusuppdateringarna är mer tänkt för korta spontana inlägg medan forumen är samlingspunkt för ett område man vill diskutera. Man når forumen från menyn som syns när man är inne på gruppen(till höger om ”hem”). 

Artiklar och nyheter

Vi har även redaktionell del där vi publicerar artiklar och nyheter som är relevanta för musiklärare i Sverige. Är du intresserad av att bidra med en artikel? Eller tipsa om en nyhet? Kontakta oss via epostadressen musiklararportalen@lnu.se

Lektionsbanken

Funktionen Lektioner har en konstruktion och struktur som utgår från kursplanerna i musik i Lgr 11, vilket ska göra det enkelt för musiklärare att skapa respektive hitta lektioner som både är kopplade till årskurs och de långsiktiga målen i kursplanerna i musik. Vi och våra elever har mycket att vinna på att vi utvecklar en stark profession genom ett kollegialt samarbete när det gäller att dela erfarenheter och material. Därigenom kan också musiklärares arbetssituation påverkas till det bättre. Vill du vara med och fylla denna lektionsbank med innehåll?
Gå till http://www.musiklararportalen.se/skapa-lektion/ (man måste vara inloggad) och dela med dig av ett lektionsupplägg. Börja med att fylla i Syfte & Mål samt Målgrupp. Man kan kryssa i flera alternativ. Fortsätt sen med Titel, Förutsättningar och Genomförande. Det finns även möjlighet att bifoga filer tex ljud(ex mp3), bild(ex jpg), video(ex mp4, Quicktime) och textdokument(ex word, .txt, pdf).

Är något oklart? Skicka ett mail till musiklararportalen@lnu.se!